28 Ağustos 2011 Pazar

2011 ramazan manzaraları...


                  Hoş geldin ey şehri ramazan diyerek yeniden bi ramazan ayını daha bitirdik..Tüm müslüman alemi için büyük önem taşıyan bir ay olan ramazan ayı ne yazık ki bana bile nerde o eski ramazanlar dedirtti. İşte burda bu yıl hayıflandığım ramazandan gözüme takılanları yazıcam anı olarak kalsın diye.

             


         Bu yıl ne yazık ki ramazan davulcusunun davul sesinden mahrum kaldık. Yeni evimizin şehir merkezine uzak bi semtte oluşundan dolayıydı sanırım bu mahrumiyet. Bunun yanı sıra aynı nedenden ötürü bu sene iftarın gelişini müjdeleyen top seslerini de duyamadık.


       Daha önce yaşadığım yer dolayısı ile halkın çoğu oruçlu olurdu ramazan ayında. Bu yıl bu çerçeve yıkıldı baya bi zihnimde; sırf zihnimde bi yıkım yapsa iyi; üzülmedim desem yalan olur. (Bu üzüntüm sadece şahsi  belirtmek de yarar var.)


                Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan sıcacık pide kokusunu, kardeşimle yaşadığım hurma savaşını, annemin gündüz iftara napsak? Gece ise sahura napsak? Şeklinde ki evhamlarına da değinmeden edemicem. Bu yıl ramazanı evde 4 kişi olarak yaşadık; geçen yıla göre daha hoş bi durum bu. (geçen sene bu sayı 3 idi.)
           

               Sahur vaktinin şaşkolozluğundan bahsetmicem ama annemin ...hatipoğlu sohbetlerini dinlemek zorunda kaldığımızı belirtmek isterim. İftar vaktinin heyecanı; hızlıca yenen yemekler,ardından gün boyu yaşanan özlemiyle çaya saldırmalar, düşen şekeri takviye için yenen tatlılar derken geldi teravih vakti. Bir yılda 12 ay var ise bi müslüman için geçirdiği en planlı ay diyebilirim bu ay için. O kadar planlı ki bünyeme çok garip geliyo ve bütün vücut fonksiyonlarım bile bu durumu yadırgıyo:) Şüphesiz ki beni tanıyanlar bilir oruç tutarken en rahatlayan organım midem olsa gerek :)))) ( Şimdiden ramazan keşke bitmese dediğini duyar gibiyim:)

         

                           Bütün bunlar bir yana, geçen yılki ruhsal durumumu düşününce bu yıl öncelikle harika bi tatil ( Ablamın düğün tantanasını lütfen bu harikalığın dışında tutalım. ) sonra da harika bi ramazan geçirdim. Düşününce her ne kadar 'nerde o ramazanlar' desem de yine de her şeyiyle güzel bir ay geçirdik ailecek.

1 yorum:

  1. Bizim burada mahalleler "hangimizin top sesi daha fazla gürültü yapacak!" diye yarışırken biz de her patlamada irkilip masanın altına saklanıyoruz savaş çıktı zannedip :P yaşlı bir amcanın "aha valla saldırdı yunan gavuru, gidinin domuzları" diye elinde çiftesiyle sokağa fırladığına şahit oldum geçenlerde... şaka lan şaka, ben bu ramazanda ilk defa top sesi duydum, davulcuya ilk defa sövdüm. nerde o sessiz sakin ramazanlar azizim, haklısın valla :)

    YanıtlaSil

Rahat olun..! bi pislik çıkmaz.:)